Екипът на мотивационни работилници ИМА ЗАЩО се състои от хора, които обичат общуването с деца и юноши. Ние сме тук, за да поговорим за вашата ситуция, да помогнем за срещи с подкрепящи хора и нови приятели, да предложим идеи за справяне. Заедно е по-лесно и по-интересно.


Илиана Александрова –  ilianasivova@gmail.com

Ръководител на проекта

Илиана е юрист, преводач и редактор. Завършила е право в СУ „Св. Климент Охридски“. Практикувала е активно в областта на гражданското, административното, търговското и нестопанското право. Има богат опит в книгоиздателска дейност и в управление на проекти на организации с нестопанска цел. Административен директор е на фондация „Покров Богородичен“.

Сертифицирана е като медиатор, вписан в регистъра на Министерство на правосъдието, със специализация в търговскоправните и семейни спорове. Работи като медиатор в Центъра за спогодби и медиация на Софийски градски и Софийски районен съд и като лектор в програмата на Центъра за работа със средношколци за превенция на агресията в училищата.

 

Росица Дреникова – alice.drenikova@gmail.com

Координатор на проекта

Росица завършва Богословски факултет на Софийския университет през 2019 г.  със специалност Теология, профил педагогика. Организатор е на няколко конференции, посветени на християнството и културата. Известно време се занимава с преподаване на Вероучение. По-голямата част от трудовия ѝ опит е свързана с деца и организаторска дейност. От началото на 2020 г. е управител на ателие-книжарница „Къща за птици“ и организатор на цикъл от беседи на библейска тематика.

 

Гергана Вангелова – vangelovavangelova@gmail.com

Сътрудник

Гергана е завършила Историческия факултет на Софийския университет през 2014 година с профил история и педагогика. Участва активно в доброволчески групи, които помагат на деца в неравностойно положение, преди затварянето им през 2017 година. От 2012 до днес организира православни лагери за деца в Кремиковския манастир.

Професионалният й опит започва с няколко стажа във вестник „24 часа“ и Нова телевизия, а от 2015 до 2019 години, работи като уеб редактор в предаването „Господари на ефира“. Паралелно с това работи по проекта на фондация „Покров Богородичен“ – Вероучение за учители и ученици. Днес ръководи неделното училище при храм „Въздвижение на Светия Кръст Господен“ в кв. Лозенец, София и работи в маркетинг компания.

 

 

Светлана Велкова – svetlanavelkova@abv.bg

Светлана работи повече от 10 години като клиничен психолог в различни сфери – детско развитие, превенция на употребата на ПАВ и рехабилитация, групова работа с младежи и върхови преживявания. Участвала е в различни дългосрочни проекти и е водила различни обучителни семинари. В момента специализира и е в процес на сертификация в ТА (транзакционен анализ) като психотерапевт. Има докторска степен по Клинична психология с дисертация на тема:  Теоретични проблеми и експериментални подходи към изучаването на мистичните преживявания в психологията. В момента работи като училищен психолог в Американския колеж.


Мария Гюровска – mariagyurovska@gmail.com

Сътрудник

Мария изучава Психология в Нов български университет и активно участва в дейностите и на Департамент „Когнитивна наука и Психология“ към НБУ. Има доброволчески опит в работа с деца и възрастни в неравностойно положение. Стажувала е в няколко детски градини, където е участвала в изследвания на детското и когнитивно развитие. Мария членува в неправителствена организация, посветена на гражданско обучение на ученици, както и развитие на интересите и способностите им.

 

 

 

 

 

 

Ралица Кръстева – ralitzakr6steva@gmail.com

Редактор

Ралица е завършила СУ „Св. Климент Охридски“ през 1998 г. със специалност „Българска филология“. В периода 1992 – 1993 г. работи като преподавател по френски език в гимназиален курс. През 1994 г. прави авторско предаване „Непознатият фолклор“ в телевизия „Мизия“ – първата частна телевизия в гр. Плевен. От 1996 до 1999 г. работи във в-к „Кеш“. Книжар с дългогодишен опит, от 2012 до началото на 2020 г. е управител на ателие-книжарница „Къща за птици“ в София. Публикува авторски и преводни текстове в сп. „Свет“. Координатор е във Фондация „Покров Богородичен“ и редактор към сайта „Православие БГ“ и сп. „Свет“.