Работилницата ще се проведе онлайн на 28.03.2021 (неделя) от 11 часа.

Ако си на възраст между 14 и 19 години – запиши се като попълниш нашият кратък въпросник.  До няколко дни след попълването на въпросника, ще получиш линк към срещата в Zoom.

Как се отразяват емоциите ни върху нас самите и върху околните?

Могат ли отрицателните емоции да работят за нас? Винаги ли гневът е нещо лошо? Винаги ли е добре да мислим „положително“? До какво води потискането на гнева и неприятните чувства? Трябва ли винаги да сме откровени и да казваме какво ни кара да се чувстваме зле? Колко е важно да признаем и приемем нашите слабости?…

Ще поговорим  за тези неща в нашата виртуална мотивационна работилница с всички вас и:

Крис Макаров – актьор, музикант, художник, човек, който оцветява живота на другите. Познат е  от филмите Пътят към Коста дел Маресме (Българска рапсодия), Пътуващо Кино, спектаклите Йоан – синът на гърма и Звездите на Венеция, множество влогове и проекти на дипломиращи се режисьори и приятели…

Крис: „След училище… Училището беше за мен едно чудно приключение, през което незнайно как, почти безболезнено, но в никакъв случай безшумно, преминах. Целият чар на безгрижния живот рязко се изпари след бала. Оттам насетне животът стана доста по-сложен и наситен на решения, чиито последствия имат реално значение. Абе, по-интересен, да речем. Имаше филми, представления… После нямаше филми и представления. Имаше свирене и концерти. После нямаше, но през цялото това време не загубих надеждата и оптимизма си.

Не кандидатствах в университет, понеже в дадения момент имах доста артистични проекти и не виждах смисъл от подобно образование, а и единственият университет в България, предлагащ една идея по-адекватно това, с което исках да се занимавам, не ме задоволяваше. В общи линии останах си с дипломата от ПГИИ. Засега.

Не знам дали има рецепта за вечно щастие и светъл мироглед, но ако има, за мен това е вярата ми в Бога и вярата ми в изкуството. В нито един момент от живота си не съм пренебрегвал заниманията си с изкуство във всичките му форми и това наистина ме движи напред. Прави ме по-качествен човек ежедневно. Вярвам, че творческите натури имат много силна нужда от артистична провокация и изява. Ако подобно нещо липсва, се стига до сериозно душевно затлачване и гнилоч.

В момент като днешния вярвам, че хората на изкуството имат възможност да творят дори повече от преди. Има време! Има казус! Има експресия! Какво повече е нужно?!

Та да, творете, споделяйте и се радвайте!“
Крис Макаров

 

Росица Дреникова – модератор

Росица завършва Богословски факултет на Софийския университет през 2019 г.  със специалност Теология, профил педагогика. Организатор е на няколко конференции, посветени на християнството и културата. Известно време се занимава с преподаване на Вероучение. По-голямата част от трудовия ѝ опит е свързана с деца и организаторска дейност. От началото на 2020 г. е управител на ателие-книжарница „Къща за птици“ и организатор на цикъл от беседи на библейска тематика.

 

 

 

Мария Гюровска – модератор

Мария изучава Психология в Нов български университет и активно участва в дейностите на Департамент „Когнитивна наука и Психология“ към НБУ. Има доброволчески опит в работа с деца и възрастни в неравностойно положение. Стажувала е в няколко детски градини, където е участвала в изследвания на детското когнитивно развитие. Мария членува в неправителствена организация, посветена на гражданско обучение на ученици, както и на развитие на интересите и способностите им.

 

 

Ралица Кръстева – участник

Ралица е завършила СУ „Св. Климент Охридски“ през 1998 г. със специалност „Българска филология“. В периода 1992-1993 г. работи като преподавател по френски език в гимназиален курс. През 1994 г. прави авторско предаване „Непознатият фолклор“ в телевизия „Мизия“ – първата частна телевизия в гр. Плевен. От 1996 до 1999 г. работи във в-к „Кеш“. Книжар с дългогодишен опит, от 2012 до началото на 2020 г. е управител на ателие-книжарница „Къща за птици“ в София. Публикува авторски и преводни текстове в сп. „Свет“. Координатор е във Фондация „Покров Богородичен“ и редактор към сайта „Православие БГ“ и сп. „Свет“.

 

В срещата ще се включи и Лили Пирова, клиничен психолог, за да отговори на твоите въпроси.

Дейността й е насочена към консултиране и оказване на психологическа подкрепа на деца и техните родители. Работи с деца (подрастващи) със суицидни намерения и реализирани опит(и) за самоубийство, хранителни разстройства, злоупотреба с психоактивни вещества, самоувреждащо  поведение – автоагресия. В по-зряла възраст – с клиенти, стремящи се към самоопознаване и самоусъвършенстване; двойки с репродуктивни проблеми; жени с предродилна и следродилна депресия; млади хора с понижена самооценка и затруднения в саморелизацията; бисексуални и хомоскесуални мъже и жени, които са под социален натиск.

 

Очакваме те!